Steden 2019

Stedentrip Krakau.
Vertrek op dinsdag om 20:40 uur vanaf Eindhoven. Aankomst op de luchthaven van Krakau om 22:35 uur.
Daarna 4 overnachtingen op basis van logies/ontbijtbuffet in het zeer centraal gelegen hotel Wyspianski dan wel een ander centraal gelegen hotel.
Op zaterdag is de terugvlucht met vertrek om 18:15 uur en aankomst op Eindhoven Airport om 20:15 uur.
Prijs van het arrangement vanaf Euro 297,- per persoon bij verblijf op een 2-persoonskamer.

Stedentrip Lublin.
Vertrek op zondag om 09:40 uur vanaf Eindhoven. Aankomst op de luchthaven van Lublin om 11:40 uur.
Daarna 7 overnachtingen in een van de centraal gelegen hotels Hamton of Focus op basis van logies/ontbijtbuffet.
De terugvlucht is op zondag met vertrek om 12:45 uur en aankomst op Eindhoven om 14:55 uur.
Prijs van het arrangement vanaf Euro 551,- per persoon bij verblijf op een 2-persoonskamer.

Informatie Lublin: bekend zijn het oude stadscentrum, het kasteel, de Trinitarska toren en het voormalige concentratiekamp Majdanek. In de omgeving de renaissancestad Zamosc, het fraai aan de Wisla gelegen Kazimierz Dolny en Chelm wat bekend staat vanwege zijn orthodoxe en katholieke kerken en de ondergrondse tunnels. Genoeg te zien en te beleven in deze nog niet door toeristen ontdekte stad en regio. Mocht u met het vliegtuig gaan dan is ook hier autohuur mogelijk. Zie daarvoor de link op de pagina zomervakanties

Praag, de hoofdstad van de Republiek Tsjechië, wordt ook wel de droomstad genoemd. Deze cultuurstad mag zeker tot een van de mooi¬ste van Europa gerekend worden. Men zegt wel dat dit de enige droom is die werkelijkheid geworden is. De stad, gelegen in het hart van Europa heeft, ondanks de vele oorlogen die op dit continent gewoed hebben, zijn charme altijd weten te bewaren.

Poznan informatie

Deze stad ligt in het westen van Polen en is bekend door de vele beurzen die er worden gehouden.
De stad beschikt over een prachtig oud centrum. Bekend is het stadhuis dat stamt uit de Renaissance. Elke dag om twaalf uur openen zich in de toren twee kleine deurtjes waardoor twee bokken verschijnen, die elkaar twaalf maal met de horens aanstoten. Het oudste gedeelte van de stad ligt op een eiland tussen de rivieren Warta en Cybina. Hier bevindt zich de gotische Petrus- en Pauluskathedraal.
Poznan is een stad met veel groen en in het bezit van twee meren, waarop gezeild en geroeid kan worden.

Wroclaw informatie

Circa 170 km zuid van Poznan vindt u Wroclaw, de stad van geschiedenis en cultuur. Deze stad is mooi gelegen en heeft een zacht klimaat. Het oudste gedeelte vindt u in het prachtig gerestaureerde centrum met het marktplein. In de buurt bevinden zich ook twee gotische kerken.

Gdansk ligt aan de Oostzeekust in het noorden van Polen. De stad bestaat al meer dan 1000 jaar en heeft daardoor een lange en rijke historie. Het is een juweel van een stad met een bijzondere, authentieke architectuur. Met name in de 15e en 16e eeuw kende de stad een grote bloei en was ze de grootste stad van Polen.